Geen woorden maar daden

Pensioenfondsbestuurders die zich oriënteren op een goede uitvoerder, en in Heerlen op de pensioencampus van AZL komen, raken in de meeste gevallen nogal onder de indruk van wat AZL ze te bieden heeft. Zo’n bezoek is zeker geen opgedofte rondleiding. Er worden geen toespraken gehouden en geen toeters en bellen tevoorschijn getoverd. Wat dan wel? In Limburg onderneemt zei directeur Arthur van der Wal vorig jaar: “Wij gaan gewoon met de billen bloot, laten zien waar het echt om draait: concrete prestaties.”

Homepage van de nieuwe AZL website

Grote onbekende

Lang niet iedereen kent AZL. Toch heeft de pensioenuitvoerder ruim 40 jaar ervaring met pensioenbeheer, beheert hij ruim zestig fondsen voor meer dan 1 miljoen deelnemers en heeft hij daardoor een zeer uitgebreide expertise opgebouwd op het gebied van advies en pensioenadministratie. In de bewegende pensioenmarkt is AZL een baken van stabiliteit.

Geen show-figuren

Bezoekers van de indrukwekkende campus in Heerlen krijgen echt te zien hoe AZL werkt. Ze ontmoeten de mensen die aan de knoppen zitten en kijken mee in de systemen van AZL. Ze ondervinden dat de medewerkers van AZL het pensioenvak door-en-door begrijpen, met beide voeten op de grond staan, geen show-figuren zijn en in alles wat ze doen echt betrokkenheid uitstralen.

Verwachtingen overtreffen

Betrokkenheid. Dat is een mooi woord. Wij maakten ook kennis met de betrokkenheid van AZL. AZL nam de totstandkoming van de nieuwe site uiterst serieus. Ze namen de tijd om het proces precies en degelijk te doorlopen. Met een flink team bestaand uit totaal aangesloten (betrokken) medewerkers uit verschillende disciplines trokken we samen ten strijde. AZL gaf aan toe te zijn aan een grote stap. Een site te willen die technisch hoogstaand is. Die verwachtingen zou overtreffen. We ontrafelden het bedrijf, kozen de strategie, het gewenste imago en onderzochten hoe we dat alles het beste konden vertalen in een nieuwe website. We kwamen bijna wekelijks bij elkaar. Niet als vergadertijgers: er werd voortvarend doorgewerkt, het tempo lag hoog.

Gevarieerd en gefundeerd

De nieuwe site ging vorige week de lucht in. Niet de eerste scroll-site, ook niet de eerste responsive site. Wel een site die opvalt in de wereld van pensioenuitvoerders. Technisch hoogstaand. Gevarieerd en gefundeerd: zowel de koppensnellers en zappers als bezoekers die diepgaandere informatie wensen worden op hun wenken bediend. Korte filmpjes, referenties, een totaalplaatje van AZL: het zit er allemaal in.

En betrokkenheid in alles. Zie jij dat ook?

Eline Dekker schreef deze blog op 15.02.2013.
De blog valt in de categorieën Bureauzaken en Branding en gaat over responsive design, webdesign, Arthur van de Wal, AZL, Heerlen en pensioenuitvoerder.
pijltje boven