Olvarit 2.0

Eind december. Een mailtje van een HEAO’er van Hogeschool Zuyd. Wil afstudeerstage bij ons lopen. Heeft nog een week om bedrijf en onderwerp te kiezen. Er zijn mailtjes die een betere eerste indruk achterlaten… Afstudeerstagiaires. Eerlijk is eerlijk, na 10 jaar heb ik er gemengde gevoelens bij. Oneerbiedig gezegd: veel input, weinig output. Veel analyse, weinig uitvoerbare plannen. Moeten we dat er wel bij doen in deze krappe tijden? Er komen al 2 stagiaires… Hoewel, die sociale media-strategie, daar heb ik zelf geen tijd voor. Nou, vooruit, OK, toe dan maar. Onder zeer strikte voorwaarden: niet te lang soebatten met stramienen van school, geen drie cijfers achter de komma, maar Zuiderlicht helpen. En nu, 5 maanden verder, wat denken we er van? Soms helpt het om te zeggen wat iemand NIET is. Nou, Roel is in elk geval geen…

 

Stephanie: die was vooral druk met ordenen van haar ‘to do’-lijstjes – Roel maakte gewoon voortgang, dat bleek iedere vrijdagmiddag tijdens ons overleg.

 

Lilianne: die formuleerde alles met mitsen en maren – Roel riep stoer dat het voor veel klanten 5 voor 12 is op 2.0-gebied.

 

Virginia: die hield creatieve teams vanaf 5 uur van het werk met bier, chips en rosé – Roel pakte om 5 uur de bus naar Eyserheide.

 

Jos: die steggelde wekenlang over formuleringen – Roel schreef vlot maar nam kritiek en correcties ook makkelijk over.

 

Pauline: die had het wachten tot ik er wat van vond tot kunst verheven – Roel ging zijn gang en hoorde op vrijdag wel wat ik er van vond.

 

Frenk: die ruigpoot-met-grote-oorring zou ‘het hier wel eens flink opschudden’ – Roel was juist bescheiden en lange tijd alleen zichtbaar tegenover mij.

 

Estelle: die bestookte me als een terriër met stapels competentieprofielen die ik telkens weer moest invullen – Roel en zijn begeleidster Annelies Falk waren relaxed en realistisch.

 

Jacqueline: die zat de hele dag met vriendinnen te bellen – Roel onderhield zijn contacten in de sociale media, daar leerden we nog wat van.

Maria: die veranderde de studio in een roedel kwispelende en kermende reuën, louter door voorbij te lopen – Roel was een opgeruimde boy-next-door.

 

Kortom, Roel is – en dat is een groot compliment – de eerste afstudeerstagiair die heeft geleverd wat ik hoopte: een uitvoerbare aanpak met concrete acties en aanbevelingen. En nog een leuke kerel ook, vakkenvuller bij Kruidvat. Die er niet voor terugdeinst om zo nu en dan met een verrassende ontboezeming te komen. De meest memorabele was dat hij Olvarit best lekker vindt. Kijk, dat vinden we leuk. Roel, van Zuiderlicht krijg je niet alleen een dikke 8 voor je stageproject, maar ook potjes Olvarit 2.0 voor je eerste week op kamers in Tilburg. Het ga je goed!

Olvarit 2.0
Martijn Kagenaar schreef deze blog op 17.06.2010.
De blog valt in de categorie Bureauzaken en gaat over HEAO, Hogeschool Zuyd, social media, stagiar en web 2.0.
pijltje boven