Zegeningen tellen

Januari – Verrassing. Tijdens Obama’s inauguratie trekt PechaKucha #1 ruim 200 bezoekers. PechaKucha = 100% Doe-Het-Zelf en dus ben ik ook kaartjesscheurder en spreekstalmeester. Een nieuwe ervaring. En leuk bovendien.

PechaKucha Maastricht

Februari – Toekomst. Overtollige klimkilo’s moeten eraf: tot Pasen geen alcohol… De fietstraining hervatten fietsmaat Jorg en ik met een barre tocht naar Baraque Michel – met 694 meter het hoogste punt van België. Intussen schrijven we de vingers blauw aan visies voor nieuwe gebiedsontwikkelingen.

Fietstraining

Maart – Erkenning. Hoog bezoek tijdens PechaKucha #2: creative city guru Charles Landry, gedeputeerde Wolfs en burgemeester Leers. De nieuwe publicatiereeks voor WML oogst lof en VVV Maastricht geeft opdracht voor een nieuw stadspromotieconcept.

 

April – Genot. We ontdekken hoe fabelachtig je kunt fietsen in de vallei van de Ourthe. Op de ochtend van Luik-Bastenaken-Luik bestijgen we de Côte de la Redoute, aangemoedigd door vroege tifosi. Weer een beroemde klim afgevinkt. Amstel Gold Race: 150 km tegen 26,7 km/u.

 

Mei – Vragen. Na een uitzonderlijk 2008 en een hoopgevend eerste kwartaal wordt het in het tweede kwartaal toch lastig. Wat nu? Nieuwe diensten? 20% korting op alle rode logo’s? Alle ballen op de Aanbestedingskalender? Steven Rooks Classic: 160 km tegen 26,8 km/u.

 

Juni – Maatschappelijk. Oei, wat zijn we betrokken deze maand: Kunsttour, PechaKucha #3, Fietsen tegen ALS, buurtfeest voor Sierra Leone. Ook maatschappelijke opdrachten van de Provincie. Gelukkig biedt Pinkpop zich aan als pretentieloze vluchtheuvel: Franz Ferdinand, Placebo, Elbow, Noisettes en voor sommigen zelfs een massage:

Fietsen tegen ALS

Juli – Nieuwe pistes. De start van drie maanden participerende observatie op Twitter en Facebook. Ondanks dat gekwetter gaan alle fietsrecords aan diggelen. Om half 6 uit de veren: grenzen verleggen! Hoogtepunt is het beruchte Stavelot-trio Stockeu, Wanneranval en Thier de Coo. Laat die Italiaanse vakantiehellingen maar komen!

 

Augustus – Ontluistering. Halverwege Monte Mottarone aan het Lago Maggiore dwingt de man met de hamer me op de knieën. En een week later schrap ik in Toscane de klim naar Volterra. Als pleister op de wonde ontmoet ik de vader van campionissimo Paolo Bettini. Na een tocht naar Nijmegen met mijn zoon Willem gaat mijn fiets een tijd de schuur in.

Paolo Bettini

September – Kansen. Het schooljaar begint met drie nieuwe onderwijsklanten: Gilde Opleidingen, Hotelschool Maastricht en de Maastricht Life & Sciences Campus. Ook geweldig mooi: de nieuwe Muse.'

 

Oktober – Keuzes. Het pitchvirus vertoont inmiddels Mexicaanse verschijnselen en Zuiderlicht besluit zich te vaccineren. Wim Ortjens start Kwitter en ik stop met richtingloos kwetteren. Wat hebben we gelachen om de lef van Vojislav Miljanovic en Erol Öztan: wéér full house bij PechaKucha #4.

PechaKucha Maastricht

November – Inspiratie. We laven ons aan ideeën van architectenbureau MVRDV, filosoof-schrijver Govert Derix, interieurontwerper Maurice Mentjens, Maankwartier-bedenker Michel Huisman, Tinker-imagineers en zonnepionier Gosse Boxhoorn. Ook stappen we weer (voorzichtig) op de fiets.

 

December – Balans. 2009 zat vol noviteiten. Is dat volgend jaar weer zo of wordt het een jaar van rustige concentratie en niet-aflatende toewijding?

Martijn Kagenaar schreef deze blog op 27.12.2009.
De blog valt in de categorie Bureauzaken en gaat over Martijn Kagenaar, PechaKucha, Odile Wolfs, Charles Landry, fietsen, Gerd Leers en Pinkpop.
pijltje boven