Morgen kan je eerste dag zijn

Een interieurontwerpster vertelt hoe je je slaapkamer omtovert in een energiebron, DJ Panda geeft een mini-optreden, een mooie Oekraïense vindt de geschikte man niet en nodigt haar bloglezers uit om stapje-voor-stapje haar ideale vent te concipiëren, een Willie Wortel van DSM, een cross-culturele architectuurstudie naar drie rechtbanken in de Euregio, het Nederlands kampioenschap ‘bommetje’, het ultieme plan voor CH2018, een theaterdirecteur over zijn bijna-dood-ervaring op weg naar Santiago de Compostela, een gepassioneerde politica over de persoonlijke betekenis van web 2.0, een Amerikaanse journaliste over de poëzie van verandering en een piepjonge kunstenaar die Valkenburg officieel wil laten uitroepen tot het geografische centrum van Europa (ja, heus).

 

Maar het kan ook nog anders uitpakken. Want de voorstellen blijven binnenstromen. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat we met PechaKucha Maastricht op de planken stonden. Toch is het nog maar drie maanden geleden. Op zaterdag 20 februari is het weer zo ver. Met Pierre Buijs, Jean-Paul Toonen en (hoera!) nieuwkomers Sueli Brodin en Nathalie Dirks brengen we meteen na carnaval ‘Maastricht#5’. Een zeer bewuste keuze: de leeg-gefeeste hoofden moeten zo snel mogelijk weer volstromen met nieuwe ideeën. Collective reload!

PechaKucha Maastricht

Het belangrijkste doel van PechaKucha Maastricht is om de verborgen parels van de regio te onthullen. Vorig jaar zagen in AINSI zo’n duizend bezoekers de meest uiteenlopende concepten in hoog tempo aan zich voorbijtrekken: 50 puntige presentaties met 20 beelden die steeds 20 seconden in beeld zijn. Het waren vier spannende avonden die je ‘in glorious video’ (woorden van PechaKucha-oprichter Mark Dytham) kunt herbeleven op de website. Een goed idee laat zich in weinig tijd vertellen, zo weten ze wereldwijd inmiddels in 276 steden.

 

De ideeënrijkdom van de ‘Maastricht Region’ wordt langzaam maar zeker steeds zichtbaarder. Ervaar het zelf. Nieuwe dingen bedenken en uitvoeren is fantastisch. Morgen kan je eerste dag zijn.

Martijn Kagenaar schreef deze blog op 22.01.2010.
De blog valt in de categorieën Creativiteit en Maastricht region en gaat over Maastricht, Culturele Hoofdstad, Zuid-Limburg, Maastricht Region, creatieve stad en PechaKucha.
pijltje boven