Mega

Met de lancering van de nieuwe website van Universiteit Maastricht gaat een megaproject live. Webdesign projecten zijn er in allerlei soorten en maten. Aan de ene kant heb je de zogenaamde one-pager, die maar één pagina nodig heeft om haar boodschap over te brengen. En aan de andere kant van het spectrum heb je een website als die van de Universiteit Maastricht. Toen we een jaar of drie geleden aan deze opdracht begonnen bestond deze website uit ongeveer 50.000 pagina’s.


De eerste versie van de volledig nieuwe website staat sinds gisteren online met ongeveer 3.200 pagina’s. En daarbij is echt (maar dan ook echt) alles volledig nieuw: volledig nieuwe content, een volledig nieuw Content Management Systeem (Drupal) en een volledig nieuw design. Zo'n megaklus doen wij niet alleen. We hebben nauw samengewerkt met content- en Drupal experts. En diverse fotografen maakten bijzondere video headers op de belangrijkste landing pages.

Website Universiteit Maastricht Design


Enkele gegevens geven je een idee van de omvang:van 50.000 naar 3.200 pagina’s

4 Content Kings werkten aan de content strategie

4 Zuiderlichters bogen zich over het design

8 Drupal-developers van Finalist programmeerden de website in 37 scrum sprints

20 redacteuren ontwikkelden en plaatsten de content

4 fotografen en 4 video editors maakten nieuw beeld

3 jaar duurde het van de eerste opdracht tot de livegang

meer dan 100 presentaties waren er nodig om iedereen te informerenGisteren was de feestelijke lancering van de website. Voor die gelegenheid maakten wij een filmpje:
Lancering website Universiteit Maastricht


Met het loslaten van ballonnen door iedereen die aan het project meewerkte ging de website feestelijk de lucht in.lancering nieuwe website universiteit maastricht
lancering nieuwe website universiteit maastricht
lancering nieuwe website universiteit maastricht
lancering nieuwe website universiteit maastricht
Dennis Hambeukers schreef deze blog op 19.05.2016.
De blog valt in de categorieën Design en Maastricht region
pijltje boven