Muurschilderen met tegels

Uitstraling, functionaliteit en duurzaamheid vormen de basis onder het merk Mosa. Dat leidt al jaren tot prachtige en prijswinnende tegels. Maar nu gaat Mosa verder. Het merk daagt architecten uit om ruimtes een volledig eigen identiteit te geven. Wanden worden statements. Met keramische tegels. En met de online Mosa Murals Generator wordt dat een makkie. Zonder het kantoor te hoeven verlaten maken architecten unieke ontwerpen.

Complexe software, simpel gebruik

De Murals Generator is een ingenieus stukje software dat we in eigen huis hebben ontwikkeld en vormgegeven. Helemaal in lijn met de communicatiemiddelen die we al ruim tien jaar voor Mosa maken. Om architecten en ontwerpers een beeld te geven van hoe vloeren, wanden en gevels eruit kunnen zien leverde Mosa altijd al veel inspiratiebeelden. Maar met de Mosa Murals Generator kan de architect zijn ontwerpen voortaan online uitproberen: complex, eenvoudig, geometrisch, ritmisch, ingetogen of juist uitgesproken. Op computer of iPad. Al naar gelang de identiteit die hij wil creëren.

De architect kiest kleur, toon, formaat, tegels en gewenst patroon en maakt één of meerdere ontwerpen. Hij kan ze vergelijken. Of tegel voor tegel aanpassen. En eenvoudig bewaren of afdrukken voor een presentatie aan de opdrachtgever. De Murals Generator rekent precies uit hoeveel tegels nodig zijn en genereert een werktekening met instructie voor de tegelzetter. De Mosa Murals Generator zorgt dus niet alleen voor inspiratie, maar ook voor tijdbesparing voor ontwerper, aannemer en tegelzetter. Dit alles biedt een nieuwe toegevoegde waarde voor het werken met Mosa tegels.

De tool is het resultaat van een intensief ontwikkelproces waarbij we met Mosa vijf maanden lang alle relevante disciplines in stelling brachten: productdesign, marketing, interaction design, software development, tekstschrijven en projectmanagement. De Mosa Generator moest dan ook een inspirerende tool worden waarin de eindeloze mogelijkheden van het ontwerpen met tegels zichtbaar wordt gemaakt. De tool is innovatief en werkt uiterst precies. Niet eerder is er zo’n uitgebreid tegelpatronen-tool met zoveel mogelijkheden gemaakt. De generator is een hybride HTML5-oplossing die zowel offline (als app voor de iPad) als online (website) kan worden gebruikt.

Na 4 maanden niet meer weg te denken

De Murals Generator wordt vier maanden na de introductie veelvuldig gebruikt. Sinds november 2012 hebben meer dan 7.000 ontwerpers uit heel Europa ervan gebruik gemaakt. De reacties zijn zeer enthousiast. De tool helpt voorschrijvers (architecten en ontwerpers) bij het kiezen van tegels en versnelt het bestelproces. Voor Mosa is de Murals Generator één van de belangrijkste hulpmiddelen. De marketing manager is er niet alleen trots op, maar heeft ook de smaak te pakken gekregen: “In de komende tijd zullen we de tool doorontwikkelen. We willen er tegels aan toevoegen waardoor architecten en ontwerpers nog meer mogelijkheden krijgen.”

Martijn Kagenaar schreef deze blog op 25.03.2013.
De blog valt in de categorieën Design en Innovatie en gaat over Architectuur, Innovatie, Mosa en online communicatie.
pijltje boven