Weer twee Red Dot Design Awards: internationale erkenning voor baanbrekend werk

Met de introductie van Mosa µ en het jubileumboek voor Synthon vallen we ook dit jaar weer in de prijzen. De Red Dot-jury beloont ‘compromisloze creativiteit en aanzienlijke moed’. De 24 juryleden beoordeelden 8.051 inzendingen uit 50 landen. Van de 26 Nederlandse Awards waren er twee voor ons bureau.


Mosa µ: categorie ‘brand design & identity’

µ (mu) is de eerste tegel met een vierde dimensie: tijd. µ-tegels veranderen door de dag subtiel van kleur. µ is geïnspireerd op oude Griekse filosofie over kleur, hedendaags natuurkundig onderzoek en actuele ontwerptrends. µ’s experimentele identiteit was het uitgangspunt in alle communicatie, te beginnen met de naam: de Griekse letter µ. Die symboliseert de microscopisch kleine pigmentkorrels en drukt respect uit voor de Griekse traditie. Om het effect van tijd over te brengen ontwikkelden we flipboekjes die als een ‘timelapse’ een dag µ visualiseren. Ontdek de wereld van µ hier.

Synthon jubileumboek: categorie ‘publishing & print media’

In 2016 bestond de Nijmeegse farmaceut Synthon 25 jaar. Als blijk van dank voor hun inzet kregen bij die gelegenheid (alleen!) de 1.700 medewerkers een persoonlijk exemplaar van het boek Synthon ’91-’16: Ondernemerschap, bevlogenheid en vastberadenheid. De bijna 300 pagina’s in een maagdelijk witte band met huisstijl-knalroze boekblok als binnenwerk lezen als een spannend jongensboek. De 25 Synthon-jaren worden in het boek verbonden met grote gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis, zoals 9/11 en de kredietcrisis.


Krista Lahaye schreef deze blog op 17.08.2017.
De blog valt in de categorieën Bureauzaken, Branding, Creativiteit en Design
pijltje boven