share

Het Zuiderlicht-kantoor is mijn ‘werkthuis’. Thuis ben ik deze tijd namelijk alleen en dat voelt niet echt als thuis. Mijn vriendin Emmy woont in België. Wij zien elkaar dus niet ‘live’. Mijn dochter Levi verwacht in Rotterdam haar eerste kindje, zoon Izzy is op zijn kamer in Amsterdam en dochter Lola is nu meestal bij haar moeder.

Ik mis de feedback

Met 'thuiswerk' ben ik bang dat ik mijn focus te snel verlies. Ik heb mensen om me heen nodig om tot iets goeds te komen. Helemaal solo werken heeft dus echt niet mijn voorkeur. Nu bemannen Robin en ik met zijn tweeën de studio en houdt Peggy beneden de wacht. We hebben alle drie onze eigen koffiekan. Wat een luxe!

Portret Bert.jpg

Bert, tijdelijk met headset.

Lege studio HR.jpg

Bert op zijn werkthuisplek.

De focus is wel fijn

Op de academie moesten we altijd in de spiegel testen of een beeld dan wel zijn kracht behield. Dat gevoel heb ik nu ook een beetje. De lat ligt hoger: in een Zoom-meeting kun je niks aan het toeval overlaten. Er heerst complete focus. Je moet dan veel duidelijker dan normaal verwoorden wat je bedoelt. Ik hoop dat we die geconcentreerde manier van werken vasthouden.

Alleen de NOS

Ik volg alleen betrouwbare nieuwsbronnen. Voor mij zijn dat de liveblog en het Journaal van de NOS. Voor meningen en human interest zijn er genoeg andere podia. Maar nu wil ik weten wat het RIVM vertelt en wat het kabinet beslist.

Studio Zuiderlicht tijdens COVID19.jpg

Opperste concentratie in de studio. V.l.n.r. op de foto: Robin en Bert.

Dansjes in de supermarkt

We moeten samen bewijzen dat we de volwassen aanpak van Rutte aankunnen. Bij AH merk je dat niet iedereen die 1,5 meter serieus neemt. Dus wanneer iemand te dichtbij komt, maak ik dat non-verbaal duidelijk met een gebbetje, een klein beetje misbaar. Dat ziet er misschien wel uit als een onhandig dansje, hahaha.

We overleven het heus wel met wat minder vertier.
Bert van der Veur
Designer / Partner, Zuiderlicht

Straks geen ‘business as usual’

Ik geloof niet dat ‘het universum’ ons iets wil zeggen. Maar we kunnen wel iets leren van deze crisis. Bijvoorbeeld: we overleven het heus wel met minder vertier. We kunnen een andere balans vinden tussen noodzaak en luxe. Het is mooi als dit besef leidt tot meer waardering voor mensen in de zorg en de schoonmaak, ook financieel!

Geschreven door
Zuiderlicht
Volg ons op