A2 Maastricht app ontwikkeling zuiderlicht iphone android

Het onzichtbare zichtbaar maken

Het A2 Maastricht-project kan rekenen op veel belangstelling vanuit de omgeving. Iedereen kan via verschillende communicatiekanalen op de hoogte blijven van de bouwvorderingen van de indrukwekkende dubbellaags tunnel. Maar... het betonnen casco van de tunnel zal rondom de jaarwisseling af zijn. Dan verdwijnen ook steeds meer werkzaamheden onder de grond. De A2 Maastricht app helpt geïnteresseerden om bovengronds het onzichtbare zichtbaar te maken.


Dat gebeurt door gebruikers via panorama opnames onder de grond, een blik in de tunnel te geven. Daarnaast bevat de interactieve kaart ook informatie over de toekomst: toekomstige oversteekplaatsen, de locatie van nieuwe straten en de locaties waar vastgoedontwikkeling zal plaatsvinden. De rondleiding-functionaliteit stelt gebruikers in staat om zelf langs de tunnelbouwkuip te wandelen. Via 8 uitkijkpunten krijgt de wandelaar achtergrondinformatie over de vorderingen. Route-informatie wordt gegeven via de ingebouwde gps-functie en de routebeschrijving. Tot slot is er een nieuws- en twitter-feed, om altijd en overal op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

 

Start scherm A2 Maastricht app design zuiderlicht iphone
Rondleiding scherm A2 Maastricht app design zuiderlicht iphone
Interactieve scherm A2 Maastricht app design zuiderlicht iphone
Legenda scherm A2 Maastricht app design zuiderlicht iphone


Panorama scherm A2 Maastricht app design zuiderlicht iphone
Toekomst scherm A2 Maastricht app design zuiderlicht iphone

Voor Android en iOS

Bij het bouwen van de app is er gekozen voor een hybride opzet. Door gebruik te maken van PhoneGap, is er de flexibiliteit van web-oplossingen, maar de functionaliteit van native applicaties. Hierdoor kan er gebruik worden gemaakt van het Splashscreen bij het opstarten, het opslaan van data en de gps-sensor om locatie te bepalen. Het grote voordeel is echter de uitrol op meerdere platformen.


Hierdoor kan de app makkelijk beschikbaar worden gemaakt voor Android en iOS. De app kende tijdens de lancering een vliegende start en werd in het eerste weekend al meer dan 1000 keer gedownload.

pijltje boven