Lichting Zuid

Mooie plannen laten landen bij 'de mensen op straat'

Toen Zuiderlicht 25 jaar bestond, in 2012, besloten we dat niet te vieren met een dik boek met al ons mooie werk, of met een poenig feest, maar door onze communicatie- en designkracht in te zetten voor de regio. Dat doen we met Lichting Zuid, een eigen initiatief, waarmee we bestuurlijke plannen voor de regio willen laten landen op 'straat'. Hoor je wel eens iemand op het werk, op het schoolplein of op een feestje over de toekomst die voor ons ligt? Mooie plannen voor de Brightlands campussen blijven nu nog vaak in bestuurderskamers hangen.


Omdat kinderen die nu een jaar of 11 zijn, straks die toekomst zullen waarmaken zijn onze inspanningen vooral op hen gericht. In samenwerking met Het Laagland theater, en bedrijven en instanties in onze regio die als sponsor meedoen poetsen we een vrachtwagentrailer op en richten die in als mobiel theater. De tournees zijn mede mogelijk gemaakt door Limburg Economic Development (LED), Provincie Limburg, Brightlands Chemelot Campus, Gemeente Sittard-Geleen, APG, DSM Nederland, Maastricht UMC+, DSM Nederland, Q-Park, Stichting FSI, SMPM/Veer doen ‘t, Oscar Chiaradia Publistrada, Schrijen-Lippertz, T36 Media, L1, Philip Driessen Fotografie en Zuiderlicht zelf.


Voor de tournee van 2016 zijn we nog op zoek naar sponsoren. Doet u mee? Kijk op www.lichtingzuid.nl of stuur een mail naar lichtingzuid@zuiderlicht.nl.

Lichting Zuid

Brightlands' FutureXpress

FutureXpress is een rondrijdende theatervoorstelling over het maken van je eigen toekomst, over de oneindigheid van ontdekken, over denken en doen. Over groot worden én zijn in Limburg. En de wijde wereld niet zo ver van hier…Lichting Zuid - Future Express theater voorstelling
Lichting Zuid - Poster theatervoorstelling
Lichting Zuid - Future Express Theatervoorstelling

Acht tv-afleveringen op L1

Honderden kinderen schreven na het zien van de voorstelling brieven aan hun toekomst. Naar voetballers en advocaten. Naar directeuren en uitvinders. Naar boekhouders en actrices. Naar te veel om op te noemen. De acht leukste brieven hebben we geselecteerd. De briefschrijvers lieten we een dagje meelopen met een beroepsuitbeoefenaar. De acht afleveringen waren in het najaar van 2015 te zien op L1. Bekijk alle video’s op het YouTube kanaal van Lichting Zuid.
Lichting Zuid artikel


pijltje boven