Student Portal Universiteit Maastricht

Student Experience Design

Een gloednieuwe all-in-one studenten portal moet gaan bijdragen aan de tevredenheid van de studenten van de Universiteit Maastricht. Het welbevinden van haar studenten ligt de Universiteit na aan het hart. Daarenboven bepaalt de studenttevredenheid de ranking en daarmee de aantrekkelijkheid ten opzichte van andere universiteiten. De user experience is dus van strategisch belang voor de universiteit: hoe tevredener de studenten, hoe meer studenten, hoe meer inkomsten om nog beter onderwijs te geven.


Digital Service Design


Alles wordt steeds digitaler, zo ook het onderwijs. Het product van de universiteit, het onderwijs, kun je niet meer los zien van de digitale diensten daaromheen. De communicatie met studenten gebeurt niet alleen steeds meer via de digitale weg, ook het cursusmateriaal vindt de student tegenwoordig grotendeels online. Zelfs examens en toetsen worden steeds minder op papier afgenomen. Het aanmelden voor je studie, vakken en examens kan bijna nergens meer analoog. Deze digitale diensten zijn nauw verbonden met het leveren van het kernproduct: onderwijs. Voor een goede gebruikerservaring moeten deze digitale services allemaal ontworpen worden met oog voor de gebruiker, de doelstellingen van de business en de mogelijkheden van de IT. Het nieuwe studenten portaal voor de Universiteit Maastricht is hét platform waarop al deze digitale diensten voor de student toegankelijk zijn.


Student Portal Universiteit Maastricht - Overzicht

"This is great, I like it really a lot. Everything is well organized and easy to find."


Student Portal bèta testerStudent Portal Universiteit Maastricht - Login


"De afgelopen tijd heb ik veel verschillende studenten portals gezien. Als dit niet gaat werken dan weet ik het ook niet meer."


Coördinator Applicatiebeheer Blackboard / EleUM


Student Portal Universiteit Maastricht - Taken


Eén platform op alle devices


De belofte van de studenten portal is de student altijd toegang heeft tot de informatie die hij nodig heeft op het moment dat hij die nodig heeft. Daarbij hoort natuurlijk een responsive design zodat de student de portal ten alle tijden op al zijn devices goed kan gebruiken.


Student Portal Universiteit Maastricht - Overzicht

“Ik vind het nieuwe portal echt een geweldige uitvinding. Alles lekker bij elkaar! En op je mobiel


Student Universiteit MaastrichtVoor meer informatie over de portal kun je terecht op: newstudentportal.maastrichtuniversity.nlMeer weten?


Wilt u meer weten over user centered design en service design?

Neem dan contact op met Martin Wiersma of Dennis Hambeukers.Lees ook onze blog over de student portal: performance is een design issue

pijltje boven