Website voor de Kredietbank Limburg

Financiële problemen? De hulp is nabij.

In een mum van tijd realiseerden we de nieuwe website van Kredietbank Limburg. Van offerte tot kant en klaar product in iets meer dan 2 maanden tijd. Als de opdracht helder is en de beslismomenten vooraf goed zijn vastgelegd kan het snel gaan!


Kredietbank Limburg is een maatschappelijke instelling voor hulp bij schulden. Ze komt in beeld als mensen een financieel probleem hebben waar ze zelf niet uitkomen. De medewerkers van KBL helpen de problemen op te lossen en te voorkomen dat ze groter worden, en bieden daarvoor diensten aan als schuldhulpverlening, kredietverlening en beschermingsbewind. De instelling werkt voor gemeenten in heel Limburg maar vooral in en rondom Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Brunssum, Landgraaf en Sittard-Geleen.


Op het hebben van schulden en andere financiële problemen rust een taboe. De stap om aan te kloppen bij de Kredietbank is niet snel genomen. Met de site wil Kredietbank Limburg toegankelijker zijn en laagdrempelig, waardoor mensen makkelijker de stap weten te zetten naar hulp. Makkelijk en toegankelijk zit ook in de persoonlijke werkwijze van de organisatie. Ze werken niet alleen vanuit de hoofdvestiging in Geleen, maar houden spreekuur in het gehele verzorgingsgebied.


We verzorgden de vormgeving, het interaction design en de bouw. We schreven de teksten: via heldere micro-copy en duidelijke structurering van de informatie proberen we de doelgroep te bereiken. De 'het-leven-van-alledag' fotografie van Phillip Driessen laat zien dat het iedereen en overal kan overkomen. Geen zielige portretten, geen clichés van lege portemonnee en volle supermarktwagentje. Dat in combinatie met de stevige streamers zorgen ervoor dat het beeld van dichtbij, minder taboe, lagere drempel en transparantie bij de bezoeker blijft hangen. Dat Kredietbank Limburg dichtbij is wordt ook duidelijk door een Google Maps applicatietje op de site die je toont waar het dichtstbijzijnde spreekuur-locatie te vinden is.pijltje boven