Website Wereld Muziek Concours (WMC)

De olympische spelen van de blaasmuziek

WMC is het grootste blaasmuziekfestival ter wereld dat eens in de vier jaar plaatsvindt in Kerkrade. Maar liefst 20.000 deelnemers vanuit de hele wereld weten een half miljoen liefhebbers naar Kerkrade te trekken. Dat is niet zo vreemd want de top van de wereld speelt er en gaat de strijd om de titel met elkaar aan. Zuiderlicht ontwierp logo, huisstijl en een responsive site. 


400.000 bezoeken in 4 weken

Het festival is ook online razend populair. Tijdens de vier weken dat het Wereld Muziek Concours duurde trok de website meer dan 400.000 bezoekers van over de hele wereld. Samen goed voor 1,5 miljoen pageviews. Dit maakt de website van het WMC de drukst bezochte en meest internationale website van Zuiderlicht tot nu toe.

 

Veel van de bezoekers en deelnemers houden contact met elkaar en met het WMC via Facebook en Twitter. Die participatie is van groot belang voor het WMC. Daarom hebben we deze Social Media kanalen geïntegreerd in de website, zodat iedere bezoeker via de website altijd op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen rondom het WMC.


Website Wereld Muziek Concours (WMC) op mobiele apparaten
pijltje boven